Novemberi összefoglaló

Novemberben sem unatkoztunk, igyekeztünk kielégíteni az igényeket, és érdekes programokat kínálni a hallgatóközönségnek.

A tagjainknak tartott kovászos kenyér workshopon nemcsak a kovászos kenyér készítésének csínját-bínját sajátítottuk el, hanem kovászos pizzát is sütöttünk. A kellemes illat belengte a B kollégium összes folyosóját. Az akkori lelkes kenyérkészítők pedig alkalmazva a megszerzett tudást, azóta is lelkesen sütik a kollégiumban a saját kenyerüket, és nevelgetik a kovászukat. 🙂

November 17-én megtartottuk a Ruha csere-bere programunkat. Az eseménynek fontos az üzenete is, hiszen a fast fashion iparának környezetszennyező mivoltára hívtuk fel a figyelmet, és megoldást akartunk mutatni, hogy egyszerű emberként is tehetünk a probléma ellen. A ruhabörze alkalmával mindenki elhozhatta a már nem hordott ruhadarabjait, hogy azok új gazdára találjanak.

Ruha csere-bere november 17-én

November 24-én Ételmető – Te mit tehetsz az élelmiszerpazarlás ellen címmel szerveztünk előadást. Cseh Balázs a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettől érkezett hozzánk. Reméljük, hogy a résztvevőknek sikerült új szemlélettel és tudással gazdagodniuk.

A hónap végén lezárult az Ehető Természet elnevezésű fotópályázatunk Köszönjük a csodás felvételeket, amelyeket a MATE hallgatói küldtek nekünk. Látogassatok el a Facebook-oldalunkra, hogy megtekintsétek a beérkezett műveket! Az alábbi eredmények születtek:

Közönségszavazás eredménye:
1. Nagy Kornél – Cenzúrázva
2. Nádasdi Petra – Égből pottyant manna
3. Kungl Marcell – Éti lakoma
Zsűri szavazás eredménye:
1. Varga Aliz – Az égitest pora
2. Szeredi András Zoltán – Földi poszméh munka közben
3. Juhász Benedek – Ehető napfény
A nyerteseket környezettudatos webshopban levásárolható ajándékutalvánnyal díjaztuk.

Várunk Titeket az elkövetkezendő programjainkon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.