Madárgyűrűzés 2021.09.29.

Szeptember 29-én kisebb tömeg gyűlt össze az Egyetem Botanikus kertjében. Mindenki izgatottan várta, hogy kezdetét vegye a Környezetvédelmi Szakkollégium által szervezett madárgyűrűző program, melynek lebonyolításában Egyesületünk is segédkezett.

A meghívott előadóink, Sarlós Dávid és Koleszár Sándor segítségével megvalósított esemény mindenki számára tartogatott új információkat és izgalmakat. Madarakban nem volt hiány, a résztvevők találkozhattak füzikével, fekete- és kék cinkével, vörösbeggyel, szajkóval és rigóval is. Megismerkedtünk a madárgyűrűzés kialakulásáról Magyarországon, a jelenlegi rendszer működésről, valamint érdekességeket is megtudhattunk a gyűrűzött madarak jellegzetességeiről, fészkeket és odúkat csodálhattunk meg.

Reméljük, hogy aki kilátogatott az eseményünkre, gazdagodott új élményekkel és tudással. És nagy-nagy köszönetet szeretnénk mondani Dávidnak és Sanyinak az igen színvonalas délutánért.

Egy kis programajánló: október 2-3-án rendezik az Európai Madármegfigyelő Napokat, melynek hazai kooordinátora, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület országszerte több helyszínen is várja a kilátogatókat és az érdeklődőket. Bővebb információkat, és a helyszíneket itt találjátok: https://www.mme.hu/europai-madarmegfigyelo-napok-2021-oktober-2-3

Bánszki Bea

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.